Spartan Springbock Bipod

Art nr. SP01-042-R

2495,00SEK inkl. moms

Finns i lager
  • Produktinformation

Spartan Springboks innovativa design i kombination med Spartans MagnaSwitch™ ger ett skjutstöd med fördelar som aldrig förr. Springbok tillåter säkra och exakta skott liggande, sittande och knästående allt justeras på sekunder och erbjuder ett stöd som aldrig tidigare erbjudits. Detta är inte ett skjutstöd som är tänkt att ge maximal stabilitet på skjutbanan. Springbok bipod är tänkt att fungera för jakt i mer eller mindre alla situationer där smidoghet och snabbhet är viktigt. I varierad terräng i varierade skjutställningar. Du kommer upp över gräs, ris och grenar som ofta omöjliggör skott från traditionella låga bipods. Den optimala kombon är givetvis att kombinera din Springbok med ett par bipods ur Javelin-serien.

Flexibelt huvud, oslagbar anpassningsförmåga
Springbok bipods huvud är uppbyggd av en kropp i ett flexibelt silikonmaterial. Inuti silikonkroppen finns en rostfri fjäder med tre anslutningspunkter för ben och vapen. Tack vare utformningen av silkonkroppen kan benen på sekunder vinklas och ändras mot underlaget helt utan att man behöver anpassa benlängd eller annat. Lyft, vrid och ändra vinkel i ögonblicket. I en skottsituation kan du därför blixtsnabbt anpassa dig till underlag och målets position. Spartan Springbok bipod är ett helt unikt skjutstöd inget annat skjutstöd kan erbjuda flexibiliteten och snabbheten på ett sätt som Springbok.

Låg vikt, en följeslagare som inte tynger
Förutom huvudets silikonmaterial så är övriga delar i kolfiber och 7075 aluminium, sammantaget ett skjutstöd som tål att användas i alla väder och miljöer. Vikt endast 474 gram!

Spartan Magnaswitch™, fäst på sekunder!
För er som redan använder en bipod från Spartan så fäster Springbok in i samma magnetiska adapter som deras övriga produkter (MagnaSwitch™) ifall detta är din första produkt från Spartan så behövs även en magnetisk adapter på vapnet, dessa finns till de allra flesta modeller och varianter. Kontakta oss ifall du är osäker på vilken som passar för just ditt vapen. 

Fördelen med Spartans magnetfäste är att adaptern alltid sitter fast på vapnet och bipoden klickas fast snabbare än benen fälls ut på en traditionell bipod. Helt utan verktyg och utan krångliga låsningar. 

Ta ditt jaktskytte till nästa nivå med stabila och säkra skott från Spartan Springbok bipod.

Adapter ingår ej i priset. 

• Vikt: 474 gram
• Markfrigång: 25-117 cm. 
• Längd ihopfälld: 60cm.
• Lutning: 15° vänster och höger
• Rotation: 90° vänster och höger
• Adapter: Samtliga Spartan magnetiska adapters